/Files/images/administratsiya/86906731_large_85452211_85408931_244628svetik.jpg

Зміни щодо харчування дітей в ДНЗ

Вартість харчування дітей у ДНЗ з січня 2017 року становить: – в групах з 9-10,5-12-годинним перебуванням – раннього віку - 18,00 грн. (з розрахунку: 7,20 грн. – бюджетні кошти та 10,80 грн. – батьківська плата); в групах дошкільного віку - 23,00 грн.(з розрахунку: 9,20 грн.-бюджетні кошти та 13,80 грн.- батьківська плата).

/Files/images/administratsiya/23_17_1000x1000.png

/Files/images/administratsiya/kharchova_piramida1000x1000.png

/Files/images/administratsiya/101352020_284409.jpg

Раціональне харчування - це харчування здорових дітей, що повністю відповідають віковим фізіологічним потребам організму в основних речовинах і енергії. Залежно від віку діти повинні щодня одержувати певну кількість енергії, живильних, мінеральних речовин і вітамінів.
Білки - є життєво - необхідними речовинами й мають особливе значення в харчуванні дітей. Насамперед це основний пластичний матеріал, що йде на побудову кліток , тканин, органів. Необхідні вони також для утворення ферментів, гармонів, гемоглобіну крові вони формують з"єднання , які забезпечують імунітет. Білки беруть участь у пороцесах засвоєння жирів, вуглеводів, мінеральних речовин вітамінів. Особливо велика їхня роль у засвоїнні організмом вітаміну С.
Жири - є джерелом енергії , вони необхідні для побудови клітинних оболонок, беруть участь в обміні речовин, відіграють роль запасного живильного матеріалу забезпечують засвоєння багатьох вітамінів.
Вуглеводи - головне джерело енергії, разом з білками й жирами беруть участь в обміні речовин. Більша частина харчового раціону дитини складається з вуглеводів.

/Files/images/administratsiya/78255193_ovoschi.png

Основними принципами організації харчування в дошкільному закладі є: енергетична цінність раціонів відповідає енерговитратам дітей, збалансованість та максимальна різноманітність раціону, технологічна та кулінарна обробка продуктів і страв, що забезпечує їх смакові якості та зберігає вихідну харчову цінність, забезпечення санітарно-гігієнічних норм (дотримання всіх санітарних вимог до стану харчоблоку, продуктів харчування, їх транспортування, зберігання, приготування та роздачі страв).

/Files/images/administratsiya/86906731_large_85452211_85408931_244628svetik.jpg


Галерея "19.06.2018 ХАРЧУВАННЯ В ЛІТНІЙ ОЗДОРОВЧИЙ ПЕРІОД"

Кiлькiсть переглядiв: 627