Відповідно до пункту 5.3 Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах, затвердженої наказом Міністерства охорони здоров'я України та Міністерства освіти і науки України від 17.04.2006 № 298/227 (далі - Інструкція) в приміщенні харчоблоку, їдальні, біля буфетних груп мають бути інструкції щодо правил миття кухонного посуду.
Кухонний посуд у групах після приймання їжі дітьми замочують у воді за температури+50...+60 градусів з мийним засобом, ополіскують гарячою проточною водою. Спочатку миють чашки, потім тарілки, в останню чергу миють столові прибори.
Замочування кухонного посуду з мийним засобом проводять у першому відділенні мийної ванни, де відмічено рівень заповнення водою,ополіскування проводять у другому відділенні під проточною водою.
Чистий столовий посуд просушуютьна гратчастих полицях, ставлячи на ребро, і зберігають у закритих шафах, а столові прибори - в ємкостях, ручками догори.
ЗВЕРНІТЬ УВАГУ! Витирати посуд заборонено.
Серветки після використання промивають у гарячій воді з мийними засобами, потім кип'ятять і просушують.
Ганчірки після миття посуду прасують, сушать і зберігають сухими в закритій промаркованій тарі. У разі зношування ганчірки своєчасно замінюють на нові.