МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ІНТЕРНЕТУ

4 квітня відзначається Міжнародний день інтернету і професійне свято web-майстрів.

Дата 4.04 – нагадує поширену помилку «404» («Сторінку не знайдено»).

Сучасні діти дуже багато спілкуються з телебаченням, відео і комп'ютером, тобто отримують інформацію через відеоряд. Вихованці нашого закладу разом з батьками залюбки використовують Інтернет: дистанційно навчаються, виконують інтерактивні завдання та успішно розвиваються.

Хочемо представити вам цікаві факти про інтернет, у більшість з яких важко повірити:

1. Мультфільм Гарфілд одного разу пропонував послугу електронної пошти, на ім’я GMail.com. Пізніше Google придбав послугу, і вони перейменували її в Google Mail (GMail.com), яку ми всі знаємо сьогодні.

2. Перша web-камера була розроблена в Кембриджському інституті, співробітники придумали це пристрій від ліні, щоб не відходячи від робочого місця перевіряти, чи приготувалася кава в апараті.

3. Перший електронний лист був надісланий у 1971 році. Його надіслав Рей Томлінсон (американський програміст), який винайшов систему електронної пошти.Символ «@» використовувався для позначення того, що електронний лист було надіслано людині, а не машині (комп’ютеру).

4. Перший створений вебсайт був info.cern.ch, і він все ще є в Інтернеті.Це основний HTML-сайт, і сторінка містить кілька рядків тексту.Сторінка була написана за допомогою першої версії HTML.

5. Назва Wi-Fi нічого не означає, вона була придумана творцем з того, що римується зі словом Hi-Fi.

Кiлькiсть переглядiв: 34