ОЙ, НА ІВАНА, ТА Й НА КУПАЛА!

Івана Купала - одне з найбільш древніх і містичних слов'янських свят. Відзначають Івана Купала в ніч з 6 на 7 липня. Це найколоритніше та найцікавіше свято, яким закінчується літній сонячний цикл календарних дохристиянських свят.
Свої витоки свято Купало, або Купайло бере ще з часів язичництва. Спочатку цей день був присвячений язичницькому богу Купалі.
Та з часом, після прийняття християнства, Купало деякою мірою трансформувалося в церковне свято. Йдеться про народження Івана Хрестителя, яке святкується церквою 7 липня, або 24 червня за старим календарем.
Після поширення християнства давнє народне свято Купала в результаті "християнського нашарування" почало називатися святом Івана Купала, а в окремих місцевостях побутували навіть такі назви, як Іванець, на Буковині – Іван Лопушник.
День Івана Купала раніше припадав надень літнього сонцестояння - 24 червня. Після введення нового стилю літочислення дата пересунулася на 7 липня. Саме в цей день свято відзначають і в наш час.
З давніх-давен день Івана Купала був пов'язаний з різними ритуалами, обрядами, традиціями і повір'ями.

Сьогодні і ми в нашому закладі відсвткували Івана Купала! До дітей завітала Мавка Лісова, разом з якою діти танцювали, водили хороводи, грали та стрибали через вогнище! Вона познайомила дітей з традиціями цього свята. А після дівчатка ходили до озера та кидали свої віночки на щастя!

/Files/images/2/IMG_7946.JPG /Files/images/2/IMG_7956.JPG /Files/images/2/IMG_7977.JPG /Files/images/2/IMG_8001.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 162