МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ "ДЯКУЮ"

11 січня можна без перебільшення назвати однією з найбільш «ввічливих» дат в році - сьогодні відзначається Міжнародний день «спасибі» (International Thank You Day).

Всі ми прекрасно усвідомлюємо значення хороших манер, їх необхідність в повсякденному житті, але велику частину подяк ми висловлюємо, як би ненароком, не замислюючись про їхній зміст. Однак, слова подяки володіють магічними властивостями - з їх допомогою люди дарують радість один одному, висловлюють увагу і передають позитивні емоції - то, без чого наше життя стало б мізерною і похмурої.

А багатьох туристичних путівниках і настановах туристам часто вказується: слово «дякую», вимовлене навіть з акцентом на мові країни перебування, підвищує швидкість, якість обслуговування і допомагає налагодити спокійний і приємний відпочинок.

Цікаво, що і коріння англійського аналога - Тhank you - йдуть набагато глибше простої подяки. Це говорить про те, що наше «дякую», вимовлені практично на всіх мовах світу, мали і мають надзвичайно важливе значення для культури будь-якого народу. Будемо дякувати від чистого серця!

Психологи впевнені, що слова подяки - це «усні погладжування», які здатні заспокоїти і зігріти своєю теплотою. Головне, щоб слова подяки вимовлялися від чистого серця! Невипадково здавна в народі існувало дуже мудре повір'я - не будеш проповідувати слова подяки в стані роздратування.

/Files/images/foto/IMG_4191.JPG /Files/images/foto/IMG_4193.JPG /Files/images/foto/IMG_4197.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 227